City Break-Barcelona, Transport Avion

spania

Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezintă granița cu Franța. Ea este capitala Cataloniei, provincie semi-autonoma din nord-estul Spaniei si al doilea oras ca marime al Spaniei. Centrul istoric al Barcelonei este aproape plat, in timp ce orasul modern se intinde pe dealurile inconjuratoare, avand strazi ce cresc in altitudine, aducand aminte de San Francisco. Atat de viu in timpul zilei si nebun pe timp de noapte, Barcelona este locul natal al lui Gaudí, al Sangriei, dar si orasul posesor al unei vieti de noapte agitate.

vedere-panoramica-a-orasului

Clima

Barcelona are o clima mediteraneana, cu ierni racoroase si veri fierbinti. Pentru plaja, cele mai recomandate luni sunt mai, iunie, septembrie.

Viata de noapte

Spectacole, baruri, discoteci, concerte, terase si atat de popularele “fiesta” sunt doar cateva din variantele pe care Barcelona ti le ofera pentru petrecerea unei nopti in stil mediteranean. Nu exista program de functionare al barurilor si cluburilor in Barcelona, intrucat la orice ora ceva e deschis si gata sa te serveasca, astfel incat petrecerea sa nu se opreasca niciodata.

Shopping

Barcelona a fost considerate una dintre capitalele mondiale ale modei. In ultimii ani, metropola catalana a devenit un important oras pentru turismul de cumparaturi. Cu un bulevard ce se intinde pe aproape 5 km, cele mai faimoase magazine din Barcelona se gasesc pe Rambla prin Plaça Catalunya si apoi pe Passeig de Gracia pana la Avenguda Diagonal.

Mancarea

Intre cele mai populare specialitati ale bucatariei catalane sunt sosurile pentru carne si pentru peste, preparate din gasca si faimosi canaloni. Ciupercile salbatice sunt o alta pasiune gastronomica a catalanilor. Spaniolii mananca la ore mult mai tarzii decat restul europenilor; pranzul se serveste in jurul orei 14:00 sau chiar 15:00, iar cina dupa ora 21:00. Cea mai populara bautura din Spania este sangria. Numele provine de la cuvantul spaniol “sangre” (sange). Aceasta bautura alcoolica este facuta din vin rosu, limonada, apa minerala sau suc de portocale, brandy (bacardi sau vodca), Cointreau, gheata si zahar. Pe La Rambla sunt foarte multe terase si restaurante care servesc meniuri fixe, la preturi acceptabile. In port sunt cateva restaurante elegante ce servesc preparate din fructe de mare, unele dintre ele avand preturi destul de piperate

Evenimente:

Cavalcada dels Reis (parada Regilor Magi) – 5 ianuarie.
Festa Major de Gracia – 15 august. Acum se pregatesc in plina strada mese pline cu mancaruri si bauturi.  Partea de divertisment a evenimentului e asigurata de concursurile intre cele mai ecletice grupuri.
Caranavalul – inainte de Paste. Acesta este prilejul cu care este sarbatorita patroana orasului.
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei si are loc in fiecare an, pe 23 septembrie. Noaptea, cerul este luminat de focuri de artificii, iar bautura traditionala, cava, curge in rauri. Paradele sunt animate de prezenta asa-numitelor gegants (papusi gigantice de lemn, manevrate de oameni).

Atracții turistice

Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turiști, de a se plimba de la rămășițele romane spre cetatea medievală. O trăsătură notabilă este Les Rambles. Lea Rambles reprezinta o serie de bulevarde care pleacă din centrul orașului spre frontul de apă. Aceasta zona este plina până noaptea târziu, cu florari, vânzători de păsări, artiști de stradă, cafenele și restaurante. Mergând în sus sau în jos pe Les Rambles poți vedea prestigioasa operă El Liceu, piața alimentară La Boqueria și Piața Plaça Reial, cu ale sale arcuri și palmieri, printre alte clădiri interesante.

La Rambla

se termină în portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indică spre mare. În apropiere se află Museu Marítim (Muzeul Maritim) care prezintă istoria vieții din Mediterană. Clădirea muzeului este fostul șantier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana. Vechiul port oferă felurite splendori, incluzând și cel mai mare Acvariu din zona mediterană.

Muzee de Arta

Remarcabilă este moștenirea orașului de la arhitectul Antoni Gaudí, care a locuit și a lucrat la Barcelona. Acesta a lăsat lucrări faimoase ca Palau Güell și imensa, dar încă neterminata biserică Sagrada Familia. Faimoasa Sagrada Familia este în construcție din 1882, finanțată din bani publici ca și catedralele din Evul Mediu. Se așteaptă să fie terminată până în 2020.

Vizite de artă includ muzeul Fundației Joan Miró. Aici veti gasi mai multe picturi și sculpturi ale artistului, împreună cu lucrari si opere împrumutate de la alte muzee din lume. Există de asemenea un muzeu ce conține lucrări mai puțin cunoscute ale lui Pablo Picasso din tinerețea sa. Pentru cei interesați de artă, Muzeul Național de Artă al Cataloniei merită vizitat. Conține picturi pe pereți din biserici și capele romanice din Catalonia, care au fost transferate muzeului. De asemenea un alt muzeu ce merită văzut este Muzeul de Artă Contemporană.  Acesta impresioneaza prin picturile și sculpturile sale, dar și pentru arhitectura sa. Clădirea a fost proiectată de arhitectul american Richard Meier.

Pentru vederi spectaculare ale orașului și liniei de coastă există două dealuri. Unul, dealul Montjuïc, este lângă port. Pe vârful său se află o veche fortăreață care mai demult supraveghea intrarea în port. În jurul dealului se află Stadionul Olimpic și Palatul Sportiv, realizate de arhitectul japonez Arata Isozaki, la fel ca și Grădinile Botanice. La marginea orașului se află dealul Tibidabo, cu mai mult de 500 metri înălțime, cu un parc de distracție în vârf.

Dacă ar fi să întocmesc un top al celor mai frumoase locuri, pe care le puteti vizita intr-un city break Barcelona în fruntea clasamentului s-ar situa Port Vell. Situat între Paseo Colon şi Palau del Mar, Por Vell este locul unde te vei putea plimba relaxat pe malul mării în timp ce admiri ambarcaţiuni şi corăbii cu vele. Spre deosebire de Port Olimpic, unde predomină iahturile şi bărcile moderne, în Port Vell vei putea admira corăbii care străbat mările de mai bine de o sută de ani.

Zboruri – Bilete de Avion Ieftine