VACANTE TURCIA

vacanta litoral Turcia

Vacante Turcia

Turcia, reprezinta punctul de intalnire dintre occident si orient. Capitala Turciei este orasul Ankara iar   Istanbul , centrul financiar,economic si cultural al tarii.

Asezare geografica

Turcia se intinde pe o sprafata de 97% din teritoriul pe continentul Asia, iar restul de 3% in Europa. In aceasta tara s-au contopit intr-un mod armonios diferite civilizatii si traditii. Turcia are iesire la Marea Egee si Marea Marmara la vest, Marea Neagra la nord si Marea Mediteraneana la sud . Este impartita in 7 regiuni, unde intalnim un relief foarte variat.

Clima

Clima este temperat-maritima pe litoralul Marii Negre si subtropicala pe litoralul Marii Mediterane. Verile sunt uscate iar iernile se manifesta cu precipitatii reduse. In zonele de podis clima are caracter continental.
sejur-turcia
Vacanta in Turcia

Statiunile turistice care se afla pe litoralul nisipos al Marii Egee si al Marii Mediterane, sunt vizitate anual de milioane de turisti straini. Litoralul turcesc este considerat un paradis care ofera o vacanta unica. Renumita pentru plajele cu nisip si apa marii de culoare turcoaz, pentru comorile sale unice din antichitate dar si pentru ospitalitatea pe care locuitorii sai o arata fata de turisti. O vacanta pe litoral este o alegere optima.

Alte obiective:

In afara de oraşele de pe riviera, o alta destinatie foarte populara este Istanbul,, care este si capitala culturala a tarii. Istanbul este renumit pentru bogatia culturala dar si pentru numeroasele obiective turistice antice, medievale. El este o atractie si pentru multitudinea restaurantelor, pub-urilor si locurilor de distractie .

Alte obiective turistice vizitate si cunoscute sunt: Oraşele vechi Izmir, Troia, Efes – care ofera turistilor ruinele oraselor antice greceşti; Pamukkale – cunoscut pentru cele mai mari bazine de calcar cu apa termală din lume precum si Kappadokia – faimos pentru aranjamentele de case subterane din pesteră.

hoteluri Turcia

Turistii se poate bucura de o vacanta pe litoral in Turcia unde, sezonul estival in luna mai si se termina in septembrie – octombrie, in functie de conditiile climatice favorabile pentru plaja.
Oferta de cazare in Turcia este foarte diversa si accesibila iar majoritatea hotelurilor  care ofera cazare  sunt amplasate  pe plaja sau au acces la plaja.

Un sejur in Turcia este o alegere ideala pentru o vacanta de relaxare pe litoral, turistii avand la dispozitie hoteluri cochete cu servicii minime pana la resorturi de lux. In functie de preferinte,se poate rezerva cazare cu masa mic dejun, demipensiune, pensiune complete, All Inclusive sau Ultra All.

Oferte cazare Turcia. Hoteluri Turcia

In oferta de cazare in hotelurile de aici, intalnim numeroase facilitati pentru familii cu copii: topogane, locuri de joaca, cluburi pentru copii, animatie, piscine cu sectiune speciala pentru cei mici. Pentru tinerii care doresc sa se distreze in Turcia pot gasi cluburi, discoteci, pub-uri, terase, aquapark-uri, sporturi acvatice.

Majoritatea hotelurilor de pe litoral din Turcia oferta pe perioada unui sejur, sezloguri gratuit la piscina exterioara iar unele hoteluri ce au acces direct pe plaja din Turcia ofera si sezloguri gratuite la plaja in pachetul de All Inclusive.